Choď na obsah Choď na menu
 


rakety.jpg  Majstrovstvá kraja najmladších žiakov

 

V nedeľu 28.4.2013 poriadal MŠK Žiar Majstrovstvá kraja najmladších žiakov /nar.2002 a mladší/ a starších žiakov /nar.1998/ banskobystrického kraja. Týchto majstrovstiev sa zúčastnili aj 6 pretekári nášho oddielu s týmito výsledkami:
starší žiaci: J.Janíček neuspel v boji o 3.miesto a skončil 4.
--            P.Lalík skončil na 5.-8.mieste a vo štvorhre tato dvojica Lalík-Janíček obsadila 4.miesto.
     Príjemným prekvapením bolo umiestnenie najmladších žiakov, keď Adam Bašták obsadil konečné 2.miesto a A.Černecký,M.Machyniak a M.Lalík obasadili 5.-8.miesto. Vrcholom tejto účasti bolo finále najmladších žiakov, v ktorom sa stretli naše dvojice Bašták-Lalík a Černecký-Machyniak. Prv menovaná dvojica sa po víťazstve 3:0 stala víťazom najmladších žiakov.
Ľubomír Pinzík


MK žiakov a dorastu v Žarnovici

zarnovica.jpg

 

 

zarnovica1.jpg


 

            Dňa 12.12.2009 v Kalinove sa uskutočnil turnaj SPM starších žiačok. Na turnaji sa zúčastnilo 34 pretekárov a hralo sa v 8-mich skupinách. Pretekárka Roberta Husztiová skončila na peknom 13-16 mieste.

K tomuto umiestneniu jej gratulujeme.

 

 SPM starších žiačok Kalinovo 12.12.2009

 

Obrázok

 


Obrázok

 


Obrázok

 

 Prečítaj  si prvé kroky s raketou


 
 

Ako hrať stolný tenis

Waldnerove rady

1. Rozvíjajte si kompletnú hraciu techniku

Aby Ste raz mohli vyhrať nejaký veľký titul, musíte hru ovládať natoľko dobre, aby Ste obstáli proti každému hernému štýlu. To môžete dosiahnuť najskôr vtedy, ak pravidelne trénujete a vyhľadávate si súperov rôznych herných štýlov. Medzi tri najdôležitejšie herné štýly, na ktoré normálne naďabíte, patria: topspinár(používa veľa vrchnej rotácie), útocník-bojovník(vyžaduje vysoké tempo hry) a obranár(používa veľa čopov). Je takisto dôležité hrať proti ľavákom. Ako už určíte viete, treba trénovať nielen s ľavákmi, ale aj s pravákmi na 85%, čo sa Vám potom vyplatí v súťažiach. Úspešná hra proti obom typom hráčov predlžuje dobrý vývoj techniky a správne ovládanie tela.

2. Rozvíjajte si úderovo-účinné zbrane

Stolný tenis je namáhavý šport, ktorý so sebou prináša veľa stresu. Často musíte denne odohrať mnoho zápasov. Preto je obzvlášť dôležité, aby hráč bodoval s menšou námahou a pritom rýchle. Ja by som sa kľudné mohol spoľahnúť na svoje variabilné podania a pritom z nich dosahovať často priame body. Tiež som musel tvrdo pracovať na ich variabilnom returnovaní (správnom vrátení) na forehand. Zvážte si takisto, ktoré zbrane pre zisk bodu Vám sedia najlepšie. Nezabudnite na tom ďalej pracovať.

3. Rozvíjajte si volnú techniku

Stolný tenis je veľmi trénigovo-intenzívny šport. Preto treba dbať na to, aby Ste hrali po celý čas uvolnene. Zvyšujete tým tak svoje šance zostať aj pod tlakom "cool" (pokojný). Tiež tým znižujete riziko opotrebovania svojho tela. Takto som sa aj ja sám vyhýbal dlhotrvajúcim zraneniam, vďaka čomu už dlhé roky držím krok so svetovou špičkou.

4. Hrajte veľa stolného tenisu v mladosti

Stolný tenis je šport jemnej motoriky a preto všetko, CO môžete získať na technike do svojich 13-tich rokov je mimoriadne dôležité. Odporúčam Vám v mladosti trénovať koľko je len možné a tiež sa zúčastňovať turnajov. Predpokladom na to je prirodzene záujem človeka o zaujímavý koníček. Pri hre využívajte svoju fantáziu a verte v to, že vždy mažte vniesť nejaké nové údery do svojich zápasov. Skúste aj snáď niekedy na súpera uprostred setu novú taktiku. Pokúste sa za stavu 10-10 v rozhodujúcom sete vziať do úvahy nový taktický nápad, ktorým si prinesiete najväčšie šance na víťazstvo. Možno, že vynájdete nejaký efektívnejší úder ako Ste používali dovtedy alebo zaskočíte súpera s novým returnom. Myslite na to, čí Vaša stolnotenisová kariéra bude týmto spôsobom ešte dlho trvať. Ak Vám je niekedy ťažko, keď Ste práve prehrali, tak myslite na to, že určíte prídu nové výmeny a s nimi aj Vaše nové taktické nápady.

5. Naučte sa perfektne hrať z troch vzdialeností

Je určíte veľa hráčov ovládajúcich výborne hru len z jednej alebo dvoch vzdialeností. Odporúčam Vám však trénovať ovládanie loptičky po jej dopade z troch vzdialeností - kvôli variabilite a univerzálnosti hry. 1. Cestou hore - vyžaduje si krátku úderovú techniku, krátke natiahnutie sa za loptou po jej dopade. 2. V najvyššom bode - hrané v najvyššom bode po odskoku, vyžaduje si to jemnú techniku, avšak umožňuje množstvo hracích možností. 3. Na ceste dolu - hrané ihneď po odskoku na stole, je to taká úderová technika, pri ktorej musíte pracovať s predlaktím pred kontaktom s loptičkou.

6. Pozorne si všímajte dobrých hráčov

Sledujte toľko stolný tenis, koľko len mažte. Používajte videozáznamy seba samých ako aj svetových hráčov. Spomínam si na to, že som si celkom presne naštudoval hru Maďara Klamára. Jeho vrtká ruka a kontakt s loptičkou boli čosi výnimočné. Pri užitočných štúdiách rôznych Číňanov som zistil super možnosti, ktoré s tým prídu samé, ako vyvíjať efektívne podania. Napodobňujte aj rôznych hráčov s tým, aby Ste spoznali výhody aj nevýhody rôznych hracích štýlov, pohybové modely a pod.

 7. Analyzujte si svojho súpera

Ak stretnete súpera po prvý raz, môžete si o ňom utvoriť vlastný názor, napr. čí je jeho alebo Váš forehandov topspin tak dobrý a účinný, avšak inak to môže byt vidno z pozície diváka. Nechajte si preto od svojich priateľov a trénera poradiť. Diskutovaním o dôležitých detailoch v taktike proti Vašim rôznym súperom sa tieto časom vyjasnia. Myslite na to, že v stolnom tenise možno vyhrať viacerými alternatívami. Čím viac Ste pripravení, o to väčšie sú Vaše šance vyhrať. Snáď si niekedy myslíte, že faktory ako časový odstup medzi jednotlivými údermi alebo často príliš málo miesta pre hru hrá dôležitú rolu. Ale najlepší a najprofesionálnejší hráč je skoro vždy ten, ktorý vie potrebný čas získať počas hry.

 8. Hrajte tak, ako zmýšľate

 Mentálna sila je ďalšia herná oblasť a snáď aj najťažšia pre tréning. Ja som si spojil svoju myseľ aj spôsob hry, ktoré mi sedia. Verím, že je dôležité, aby človek vychádzal sám zo seba. Mnoho týchto mentálnych síl stavia na skúsenosti a známych faktoch. Počúvajte jednoducho sami seba, CO lúdia povedať majú, tým sa oboznámte. Ale myslite na to, že to aj tak v konečnom dôsledku záleží len na Vás samých. Počas mojej kariéry som síce dve svoje porážky dosť analyzoval, ale pomohli mi urýchlene na nich zabudnúť. Moje výhry však nosím v sebe, pričom fungujú ako moja sebadôvera.

 9. Ukážte súperovi, že máte rešpekt

 Stolnotenisové zápasy sú často rýchlo rozhodnuté a prehrajú sa tým, že súpera vopred podceníte. Je dôležité vedieť akceptovať aj porážku a ukázať, že svojho oponenta rešpektujete. Ja sám sa stále pokúšam maximálne sa ovládať, jedno ako ľahko alebo ťažko mi ubehol zápas.

 10. Uvažujte vždy krok dopredu

 Na záver by som chcel ešte raz poukázať na to, že je treba naozaj veľa času, aby Ste sa stali dobrým stolným tenistom a že to vždy prináša nové detaily, ktoré sa človek musí učiť. Skúste myslieť dopredu, nedbajte príliš na výsledkoch, najmä ak Ste mladší. Ak chcete byt pritom, keď medzi sebou bojujú len tí najlepší, musíte byt pripravení ČST neľahkou cestou. Treba pochopiť, že na sebe treba veľa a niekedy dosť tvrdo trénovať. Na stole a s Vašim telom. Nezabudnite na moment hráča vo výmene loptičiek. Často človek príde na nové veci, na ktoré môže neskôr v zápase vsadiť.

 



 




TOPlist

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

классный веб сайт

RobertRop,17. 5. 2021 11:29

похвальный сайт https://inters.ru/bitrix/rk.php?goto=https://b2b-creative.ru/magnitogorsk/site/site-wordpress/

Useful tips

Useful tips,17. 5. 2021 7:35


Magnificent beat ! I would like to apprentice whilst you amend your web site, how could i subscribe for a blog web site? The account aided me a acceptable deal. I were tiny bit familiar of this your broadcast offered shiny clear idea Useful tips taroc.prizsewoman.com/useful-tips/

Delicious dishes

Delicious dishes,17. 5. 2021 1:28


When I initially commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Cheers! Delicious dishes talsmo.sewomabest.com/delicious-dishes/

Adult Sex Chat - The World's Best Free Live Chats-Online

CHYKal,15. 5. 2021 23:27

Adult Sex Chat - The World's Best Free Live Chats-Online
https://aufart.com/

MojoHeadz Record Label is a Just perfect!

adjuffambinna,15. 5. 2021 20:06

Mojoheadz’s LA-based label has been responsible for releases that have not only taken clubland by storm, but also the greater music universe.Check my reviews. https://www.pinterest.ru/pin/611082243178105566/

For men

For men,15. 5. 2021 5:23


Can I simply just say what a comfort to find somebody who truly understands what they're discussing on the web. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. More people should check this out and understand this side of the story. I can't believe you aren't more popular since you definitely possess the gift. For men urto.prizsewoman.com/for-men/

IMVU Free Credits No Surveys

belleReove,14. 5. 2021 1:33

https://selfenhancement2020.weebly.com/contact.html

===========
The line between social networking and gaming is increasingly blurring, and internet incumbents are taking notice. NetEase, the second-largest gaming company in China (behind Tencent), is among a group of investors who just backed IMVU, an avatar-focused social network operating out of California.

Menlo Park-based Structural Capital among other institutions that also joined in the strategic round totaling $35 million. IMVU has raised more than $77 million from five rounds since it was co-founded by “The Lean Startup” author Eric Ries back in 2004. The company declined to disclose its post-money valuation.

The fresh investment will be used to fund IMVU’s product development and comes fresh off a restructuring at the company. A new parent organization called Together Labs was formed to oversee its flagship platform IMVU, in which users can create virtual rooms and chat with strangers using custom avatars, a product that’s today considered by some a dating platform; a new service called Vcoin, which lets users buy, gift, earn and convert a digital asset from the IMVU platform into fiat; and other virtual services.

Founded in 2005, NetEase is now known for its news portal, music streaming app, education products and video games that compete with those of Tencent. It has over the years made a handful of minority investments in companies outside China, though it’s not nearly as aggressive as Tencent in terms of investment pace and volume.

How To Get Free Clothes On IMVU

IMVU Free Credits Without Surveys
Free IMVU Credits No Survey Or Download
IMVU How To Get Credits 2021

Sales and discounts every day

BUYKal,13. 5. 2021 10:58

Best goods from universe! Free shipping, fast check out!

https://buy7n.com/good/4000501206422-box-jettols-jt1602318-for-power-tools-340x140x325mm
https://buy7n.com/good/32821186482-5pcs-18650-3-7v-rechargeable-battery-clip-holder-box-case-with-wire-lead-whosale-dropship
https://buy7n.com/good/4000793937972-new-simple-fabric-cross-headband-soft-cotton-bow-knot-turban-headband-hair-accessories
https://buy7n.com/good/4001086183371-summer-dress-casual-women-v-neck-yellow-hollow-ruffle-ladies-pink-mini-short-sundresses-high-waist-summer-clothes-for-women
https://buy7n.com/good/32843250306-100pcs-for-lcd-tv-repair-lg-led-tv-backlight-strip-lights-with-light-emitting-diode-3535-smd-led-beads-6v


Sales and discounts every day!

good resource lordfilmq cc

JosephDix,12. 5. 2021 20:22

https://lordfilmq.cc/q/index.php
https://lordfilmq.cc/style.css
https://lordfilmq.cc/index.pvp
https://lordfilmq.cc/index.htm
https://lordfilmq.cc/sitemap1.xml
https://lordfilmq.cc/films/
https://lordfilmq.cc/serials/
https://lordfilmq.cc/multfilms/
https://lordfilmq.cc/anims/
https://lordfilmq.cc/novinki-2022/
https://lordfilmq.cc/novinki-2023/
https://lordfilmq.cc/novinki-2024/
https://lordfilmq.cc/novinki-2025/
https://lordfilmq.cc/boeviky/
https://lordfilmq.cc/komediy/
https://lordfilmq.cc/melodrami/
https://lordfilmq.cc/trilleri/
https://lordfilmq.cc/uzhasi/
https://lordfilmq.cc/fantastik/

visit our website

fiber i åby

fiber i åby,12. 5. 2021 18:31


My coder is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he's tryiong none the less. I've been using Movable-type on a number of websites for about a year and am nervous about switching to another platform. I have heard fantastic things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it? Any kind of help would be really appreciated! fiber i åby profan.wommintpri.com/map2.php

I love to hear about your fantasies

yourNIC,12. 5. 2021 7:58

I like to learn new things. I enjoy showing off my curves and I dare you to make me bend... I'm get horny quickly, especially when I excite you, too! "I solemnly swear that I'm up to no good." Join me https://sex-dating.me

red website lordfilm vet

CalvinHet,12. 5. 2021 3:21

https://lordfilm.vet/index.htm
https://lordfilm.vet/index.html
https://lordfilm.vet/index.webp
https://lordfilm.vet/main/
https://lordfilm.vet/filmy/2000/
https://lordfilm.vet/filmy/2022/
https://lordfilm.vet/filmy/2022/
https://lordfilm.vet/filmy/2023/
https://lordfilm.vet/filmy/2024/
https://lordfilm.vet/filmy/2025/
https://lordfilm.vet/filmy/2026/
https://lordfilm.vet/filmy/2025/
https://lordfilm.vet/filmy/eroticka/
https://lordfilm.vet/filmy/krimia/
https://lordfilm.vet/filmy/komedi/
https://lordfilm.vet/filmy/triler/
https://lordfilm.vet/poborki/
https://lordfilm.vet/film/
https://lordfilm.vet/filmy/russkie/index.php
https://lordfilm.vet/filmy/sssr/index.php

visit this site right here

XYZ 壯陽藥春藥專賣店 大量購買有優惠

RogerTaire,11. 5. 2021 15:12

XYZ 壯陽藥春藥專賣店 大量購買有優惠

https://man-r20.com/

nya regler för rut

nya regler för rut,11. 5. 2021 11:35


Attractive section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to say that I acquire actually loved account your blog posts. Any way I will be subscribing in your feeds or even I success you access consistently quickly. nya regler för rut kowsqu.wommintpri.com/map8.php

What do u love EP on MojoHeadz Records???

adjuffambinna,11. 5. 2021 8:25

Mojoheadz Records remains at the forefront of mind-expanding sounds. Even today, the imprint embraces the obscure and abstract just as passionately as it did in its formative years, never losing sight of its creative vision as it’s grown and flourished year upon year.Check this out review!!! https://vimeo.com/user128982703

sockerkaka med mjölk

sockerkaka med mjölk,11. 5. 2021 2:41


I enjoy, cause I found exactly what I was having a look for. You have ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye sockerkaka med mjölk bida.wommintpri.com/map19.php

Trends

Trends,11. 5. 2021 2:02


This is my first time pay a quick visit at here and i am truly pleassant to read everthing at one place. Trends comlya.prizsewoman.com/trends/

good-natured resource lordfilmq cc

Thomasjex,10. 5. 2021 22:20

https://lordfilmq.cc/q/index.php
https://lordfilmq.cc/style.css
https://lordfilmq.cc/index.pvp
https://lordfilmq.cc/index.htm
https://lordfilmq.cc/sitemap1.xml
https://lordfilmq.cc/films/
https://lordfilmq.cc/serials/
https://lordfilmq.cc/multfilms/
https://lordfilmq.cc/anims/
https://lordfilmq.cc/novinki-2022/
https://lordfilmq.cc/novinki-2023/
https://lordfilmq.cc/novinki-2024/
https://lordfilmq.cc/novinki-2025/
https://lordfilmq.cc/boeviky/
https://lordfilmq.cc/komediy/
https://lordfilmq.cc/melodrami/
https://lordfilmq.cc/trilleri/
https://lordfilmq.cc/uzhasi/
https://lordfilmq.cc/fantastik/

have a peek at this web-site

lordfilmq cc

MichaelUrism,10. 5. 2021 21:35

https://lordfilmq.cc/q/index.php
https://lordfilmq.cc/style.css
https://lordfilmq.cc/index.pvp
https://lordfilmq.cc/index.htm
https://lordfilmq.cc/sitemap1.xml
https://lordfilmq.cc/films/
https://lordfilmq.cc/serials/
https://lordfilmq.cc/multfilms/
https://lordfilmq.cc/anims/
https://lordfilmq.cc/novinki-2022/
https://lordfilmq.cc/novinki-2023/
https://lordfilmq.cc/novinki-2024/
https://lordfilmq.cc/novinki-2025/
https://lordfilmq.cc/boeviky/
https://lordfilmq.cc/komediy/
https://lordfilmq.cc/melodrami/
https://lordfilmq.cc/trilleri/
https://lordfilmq.cc/uzhasi/
https://lordfilmq.cc/fantastik/

lordfilm vet

Kennethniz,10. 5. 2021 20:47

https://lordfilm.vet/index.htm
https://lordfilm.vet/index.html
https://lordfilm.vet/index.webp
https://lordfilm.vet/main/
https://lordfilm.vet/filmy/2000/
https://lordfilm.vet/filmy/2022/
https://lordfilm.vet/filmy/2022/
https://lordfilm.vet/filmy/2023/
https://lordfilm.vet/filmy/2024/
https://lordfilm.vet/filmy/2025/
https://lordfilm.vet/filmy/2026/
https://lordfilm.vet/filmy/2025/
https://lordfilm.vet/filmy/eroticka/
https://lordfilm.vet/filmy/krimia/
https://lordfilm.vet/filmy/komedi/
https://lordfilm.vet/filmy/triler/
https://lordfilm.vet/poborki/
https://lordfilm.vet/film/
https://lordfilm.vet/filmy/russkie/index.php
https://lordfilm.vet/filmy/sssr/index.php