Choď na obsah Choď na menu
 


 

arcgivrs.jpg

 

História oddielu

 

 

    K príprave založenia TJ došlo  oficiálnym zaregistrovaním  v jeseni pred  37  rokmi. Uplynulých 37 rokov stolnotenisového oddielu sa dá rozložiť do rôznych etáp vývoja TJ Mladosť Relax .Do popredia sa tlačia 3 etapy histórie oddielu.
    Všetky faktografické materiály z odbobia 37 rokov činnosti je podrobne zachytený v zapísaných kronikách, ktoré sú veľmi rozsiahle a sú k nahliadnutiu každému záujemcovi.

I. etapa  1977 – 1989 ....13 rokov
II. etapa 1990 – 1998 ......9 rokov
III.etapa 1999 – 2013 ....15 rokov

    Pri tomto hodnotení, treba poznamenať, že mnohí bývalí funkcionári prispeli k rozvoju stolného tenisu a k tvorbe nášho oddielu. V roku 1977 mesto ani okres už 3 roky nemalo zastúpenie, čo len jedného oddielu v krajskej súťaži dospelých. Po dvoch rokoch tréningového procesu v roku 1977 už starší žiaci štartovali v krajskej súťaži a žiačky medzi mladšími žiačkami a tie sa ako nováčik stali majsterkami stredoslovnského kraja. Žiaci už štartovali aj medzi mužmi v II. triede a už v 1.roku postúpili o súťaž vyššie. Za zmienku stojí zostava ml. žiačok ako majsterky kraja Antalová, Komorová, Hrinková a Valachová. V roku 1977 prvú a historickú medailu z MK jednotlivcov mladších žiakov za 3. miesto priniesol Milan Miháľ. Po ňom to boli majstri kraja  mladších žiakov Huszti – Bernáthová v mixe v nezabudnuteľnom finálovom zápase o 22,30 vo Zvolenskej športovej hale. Ďalšími medailistami v tejto etape na súťažiach jednotlivcov boli: Komorová, Antalová , Bernáthová, Pintérová, Pinziková, Huszti, a v závere tejto etapy sme mali staršie žiačky, dorastenky, a  ženy všetko v krajských súťažiach.
    V druhej etape 1990 -1998 bol prvým rokom štartu
mužov v II. divízii a dosiahnuté 3. miesto nám  zabezpečilo postup medzi tvoriacu sa I.divíziu stredoslovenského kraja. Rapídny rozvoj sa datuje v tejto etape u žiakov a neskoršie dorastencov ako boli Dušan Voliar, Ladislav Laššák, Slaninovci Július a Peter, Kríglovská Kamila, Slanina Marek, Hartwig, Stanislav Luboš Voliar, Gabriel Polgári, Norbert Miko, Luboš Mitter, Marek Lakota ,Juraj Pepšica, Peter Kľúčovský, Štefan Melich a ďalší nemenovaní, u ktorých už boli nižšie výkonnostné cieľe. Družstvo mužov “B“  si v roku 1997 vybojovalo postup do stredoslovenskej divízie, kde už 7 rokov účinkovalo „A“ družstvo vždy na popredných miestach  tabuľky. Toto družstvo neprehralo na domácich stoloch 2,5 roka. Hráči Adámek Jaroslav, Horváth Peter, Törköly Pavel , Voliar Luboš, Péter Juraj vybojovali 2.ligu pre Rimavskú Sobotu po dlhých 40. rokoch. Po úspechu v 2.lige družstvo postúpilo do I. ligy – východ, v ktorej účinkuje od roku 1999 až dodnes.


TOPlist

TOPlist

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.